Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αποτελέσματα Γενικής Συνέλευσης Μχανολόγων (27-09)

Αποτελέσματα 2ου γύρου:

Πλαίσιο Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης Μηχ/Μηχ: 103
Πλαίσιο Α.Α.Φ.Μ.: 75
Λευκά: 11

Απαιτούμε:
· Ανατροπή του νόμου-εκτρώματος ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Καμία σκέψη για εφαρμογή του.
· Ανατροπή του Μνημονίου, της κυβέρνησης. ΠΑΣΟΚ και κάθε άλλης που θα συνεχίζει τον πόλεμο ενάντια μας. Ανυπακοή στις κατευθύνσεις ΕΕ-ΔΝΤ σε εργασία, εκπαίδευση, δημοκρατία. Έξω η τρόικα
· Κατάργηση των Κολλεγίων και κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.Ανατροπή του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος.Απόσυρση των νόμων για Αξιολόγηση, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ.
· Να καταργηθεί το επαίσχυντο Σύμφωνο πρώτης Απασχόλησης για τη νεολαία που ορίζει πρώτο μισθό τα 592€
· Καμία ανταποδοτική/επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων
· Ανατροπή της εγκυκλίου για την περικοπή των συγγραμμάτων. Δωρεάν συγγράμματα και αναλώσιμα για όλους..
· Καμία σκέψη για δύο κύκλους σπουδών, για bachelor και master και την εισαγωγή πιστωτικών μονάδων (credits)
· Κάτω τα χέρια από το άσυλο, απαιτούμε την πλήρη κατοχύρωσή του, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό. Όχι στην ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων και των μαχητικών πρακτικών του φοιτητικού κινήματος.
· Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολόνια, Πράγα, Βερολίνο, Λονδίνο. Να γίνει η Ελλάδα ο σπασμένος κρίκος του Κοινού Ευρωπαικού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης
· Καμία σκέψη για δίδακτρα. Καμία επιβολή ενοικίου στις φοιτητικές εστίες.
· Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων από φοιτητικές και εργατικές κινητοποιήσεις. Κάτω ο τρομονόμος.
· Καμία σκέψη για αύξηση της θητείας. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
Διεκδικούμε:
· Ένα ενιαίο και αδιάσπαστο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό. Όχι σε ειδικεύσεις, διασπάσεις, κατατμήσεις.
· Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους χωρίς οριζόντιους και κάθετους διαχωρισμούς.
· Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και συγκοινωνίες για όλους. Αύξηση των δαπανών για όλες τις φοιτητικές παροχές.
· Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
· Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης. Γενναία αύξηση των συντάξεων και των μισθών. Γενναία μείωση της εργατικής εισφοράς για την ασφάλιση.
· Δεν αναγνωρίζουμε, Δεν πληρώνουμε το χρέος τους. Λεφτά για την Παιδεία, την Υγεία, τις κοινωνικές παροχές, όχι για τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες
Αποφασίζουμε:
· Κατάληψη της σχολής μέχρι και την Τρίτη 04/10. Νέα Γ.Σ. την ίδια μέρα
· Πανεκπαιδευτική διαδήλωση την Πέμπτη 29 Οκτώβρη, στις 18.00 από το Παράρτημα. Κατάληψη του Εργατικού κέντρου Πάτρας και διεξαγωγή συντονιστικού Γ.Σ. και καταλήψεων μετά το τέλος της Πορείας.
· Ανασυγκρότηση, βελτίωση και διεύρυνση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων πάνω στις Γενικές Συνελεύσεις.
· Καλούμε σε διοργάνωση εξώστρεφων δράσεων ενημέρωσης και στη δημιουργία κέντρων αγώνα του Φοιτητικού Κινήματος
· Δημιουργία πανεκπαιδευτικού μετώπου για την από κοινού κινητοποίηση και συντονισμό
· Στήριξη των κινητοποιήσεων του κινήματος των πλατειών και στήριξη της Πρωτοβουλίας των Εκπαιδευτικών ενάντια στο Ν.Διαμαντοπούλου.
· Πραγματοποίηση Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του συλλόγου την Τετάρτη στις 18:00 και τη Δευτέρα στις 18:00 έξω από το χώρο του Κυλικείου.
· Ανοιχτή γραμματεία κάθε Τρίτη 11:00-13:00