Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΚΥΡΙΕ ΣΑΡΑΒΑΝΕ, Ο ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ! ΔΙΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/5, ΣΤΙΣ 11h 59’23’’ Π.Μ.


        Στις 20/02/12 ανέβηκαν στην ιστοσελίδα του Προγραμματισμού οι εξής κανονισμοί για το εργαστήριο:
·    «ΟΙ 2 ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:
1 ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ
1 ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ
·    ΚΑΘΕ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.»

Στις 7 Μαρτίου 2012 ο Ανεξάρτητος Αριστερός Χώρος Μηχανολόγων μαζί με ανεξάρτητους φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν την ώρα του εργαστηρίου για το στενό χρονικό περιθώριο παράδοσης της άσκησης. Επίσης η επίλυση αποριών δεν πραγματοποιούνταν την ώρα του εργαστηρίου πράγμα που έκανε την παρακολούθηση της θεωρίας υποχρεωτική. Το απόγευμα της ίδιας μέρας γίνεται η εξής ανακοίνωση στην ιστοσελίδα:
«Επειδή αρκετοί φοιτητές δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένοι για τον κανονισμό του εργαστηρίου, διευκρινίζεται ότι:
·   Από το εργαστήριο #3 και μετά, οι εργαστηριακές ασκήσεις θα γίνονται στο σπίτι με ημερομηνία παράδοσης 2 εβδομάδων»

Στο ειρωνικό σχολιάκι θα απαντήσουμε με μια παροιμία. –Τι κάνεις Γιάννη; -Κουκιά σπέρνω!

Στην συνέλευση του συλλόγου στις 08 Μαρτίου 2012, ο σύλλογος αποφάσισε να μεγαλώσει η διορία της άσκησης, ο όγκος και η δυσκολία να παραμείνουν σταθερά και όλες οι απαραίτητες υποδείξεις για την άσκηση να γίνονται την ώρα του εργαστηρίου. Η απάντηση σας κύριε Σαραβάνε ήταν η εξής:
·   Ο όγκος της άσκησης και η δυσκολία αυξήθηκαν ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ από το εργαστήριο #3 και μετά, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να καταφεύγουν για την επίλυση της άσκησης σε προγραμματιστές ή ακόμα και σε φροντιστήρια.

Ο κανονισμός του εργαστήριου έχει αλλάξει πάρα πολλές φορές από  την αρχή του εξαμήνου με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μην προλαβαίνουν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές. Όσες φορές και αν διαμαρτυρηθήκαμε για την δυσκολία των εργασιών και τις προϋποθέσεις για να μπορέσει κανείς τελικά να περάσει το εργαστήριο, η δυσκολία και οι προϋποθέσεις κατέληγαν να αυξάνονται. Κάποιος καχύποπτος θα πίστευε ότι το κάνετε για να εκδικηθείτε για το ότι κάποιος τόλμησε να σας αμφισβητήσει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1.  Να γίνει αλλαγή των εργασιών #3 έως #6, με ευκολότερες και με μικρότερο όγκο στα πρότυπα των πρώτων 2 ασκήσεων με διορία παράδοσης μέχρι το τέλος του εξαμήνου.
2. Όσοι έχουν παραδώσει ή θέλουν να παραδώσουν τις ασκήσεις χωρίς την προηγούμενη αλλαγή να έχουν διορία παράδοσης μέχρι το τέλος του εξαμήνου (προφανώς χωρίς να ακολουθούν και την προηγούμενη αλλαγή).
3. Οι εργασίες που θα αποστέλλονται να έχουν ελάχιστο βαθμό βαθμολόγησης το 5 και από την βαθμολογία 5 και πάνω να αξιολογείται η ποιότητα της άσκησης. (Σωστός τρόπος επίλυσης, συνεργασία κτλ.)
4. Να αλλάξει η ποσόστωση του εργαστηρίου από 60% τελική εξέταση, 40% εργαστήριο σε 80% και 20% αντίστοιχα, όπως ήταν μέχρι πέρσι.

Όλοι σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Σαραβάνου τη Πέμπτη 3/5, στις 12:00.