Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙΣ…

Τις επόμενες μέρες, κατεβαίνει για ψήφιση άρθρο προς άρθρο  , αφού ψηφίστηκε επί  της αρχής,  το νομοσχέδιο  που μειώνει τους μισθούς και ανοίγει το δρόμο για τις απολύσεις στο δημόσιο με τα μέτρα του «ενιαίου μισθολογίου» και της «εργασιακής   εφεδρείας» 
Ταυτόχρονα μεθοδεύεται από την κυβέρνηση, μέσα  από συγκεκριμένα άρθρα  του νομοσχεδίου, η κατάργηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα  στους εργαζομένους και στα αφεντικά. Σε αυτή την κατεύθυνση διάλυσης της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων και ενίσχυσης των εργοδοτών  έχουν ληφθεί πολλά μέτρα και είναι πολύ σημαντικό ως φοιτητές να αναγνωρίζουμε πως αυτή η αναδιάρθρωση στο χώρο της εργασίας  πηγαίνει  χέρι  χέρι  με την αναδιάρθρωση  και τα μέτρα που έχουμε να αντιπαλέψουμε στον χώρο της εκπαίδευσης. Και αυτό διότι είμαστε μελλοντικοί  εργαζόμενοι και  επιδιώκουν  να βγούμε στην αγορά εργασίας με τους πιο ευνοϊκούς  όρους για τους εργοδότες , ενώ παράλληλα τους πιο ασύμφορους  για εμάς.
Η κυβέρνηση θέλει  να εξαφανίσει την αντίδραση των εργαζομένων σε όλα αυτά που έχει σκοπό να εφαρμόσει .Μέσα από τα δελτία προπαγάνδας των καναλιών και των ραδιοφωνικών σταθμών προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να πιστέψει πως  οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες, βολεμένοι, υψηλόμισθοι, λαμόγια . Όλοι οι παραπάνω χαρακτηρισμοί μπορεί να ισχύουν για τους υπουργούς,  υφυπουργούς,  κομματικούς γραμματείς  και όσους αυτοί έχουν μαζέψει τριγύρω τους, όμως για τον απλό κόσμο που εργάζεται στο δημόσιο  είναι συκοφαντίες που στοχεύουν  στο να στρέψουν  τους εργαζομένους δημοσίου και  ιδιωτικού τομέα τον έναν απέναντι στον  άλλον, ώστε να μην ενωθούν ενάντια στην κυβέρνηση. Λένε επίσης ότι η μειώσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων κάνουν την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική και προσελκύουν επενδύσεις που θα δημιουργήσουν την πολυπόθητη ανάπτυξη κτλ. Δηλαδή αν δεν δεχτείς να δουλεύεις με μισθούς Βουλγαρίας ή Κίνας, κάνεις κακό στη χώρα σου.
Βέβαια στις περιπτώσεις  που αυτές οι προσπάθειες  χειραγώγησης τις κοινής γνώμης δεν επιτυγχάνουν στο μέγιστο βαθμό και ο κόσμος τελικά κατεβεί στους δρόμους , παρατάσσονται απέναντί του οι δυνάμεις της αστυνομίας που διαλύουν τις πορείες διαμαρτυρίας με ξύλο και με χημικά.
Εμείς δεν πρέπει ούτε να συναινέσουμε ούτε να φοβηθούμε γιατί έτσι θα καταδικάσουμε τους εαυτούς μας. Αντίθετα θα πρέπει όλοι μαζί, συλλογικά και όχι ο καθένας μόνος του να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και ως φοιτητές και ως μελλοντικοί εργαζόμενοι. Παράλληλα θα πρέπει να σταθούμε πλάι στους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στην ίδια πολιτική που διαλύει την καθημερινότητά μας και καταστρέφει το μέλλον και τις ελπίδες μας. Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι στην αυριανή απεργία που καλείται από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία. Σε όλα αυτά θα απαντήσουμε με μαζικές και συγκρουσιακές κινητοποιήσεις που θα ανατρέψουν την πολιτική τους.
  • ·         Συμμετοχή στην αυριανή πορεία που καλείται από τα σωματεία
  • ·         Συμμετοχή στην αυριανή κατάληψη της Περιφέρειας