Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Τι θα γίνει με την εξεταστική;

Έπειτα από μαζική παράσταση στο τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών, ο φοιτητικός σύλλογος κατάφερε να κερδίσει το δίκαιο αίτημά του να αναπληρωθεί η εξεταστική του Σεπτέμβρη. Η επί πτυχίω εξεταστική που είχε παρθεί ως απόφαση από τη σύγκλητο με την άτυπη απόφαση του τμήματός μας, μπορεί να δοθεί εκτός από τους επί πτυχίω φοιτητές, από όλους τους φοιτητές Μηχανολόγους. 

Ο Παντελάκης δεν θέλει λέει να πιέσει κανέναν καθηγητή να το κάνει αυτό, γιατί είναι δικαίωμα του καθενός το τι θα κάνει με το μάθημά του. Μάλλον όμως δεν θέλει να εκτεθεί απέναντι στη σύγκλητο και το υπουργείο όπως φαίνεται και από τη σχετική ανακοίνωση της γραμματείας . Η στάση του αυτή απέναντι στο Φοιτητικό Σύλλογο είναι άδικη και θρασύδειλη.

Επίσης θρασύδειλο από μεριάς του είναι κάθε φορά να απειλεί πως η διαδικασία του τμήματος δεν μπορεί να διεξαχθεί όταν την παρακολουθούν και φοιτητές που δεν είναι στη «νόμιμη σύνθεση του τμήματος» και δείχνει ξεκάθαρα πως τις απόψεις του φοβάται να τις εκθέτει δημόσια και ανοιχτά για να μην τον λιντσάρουν, κάτι που είχε γίνει την τελευταία φορά που τις εξέθεσε με το ζήτημα των πειθαρχικών διώξεων σε μέλη του σχήματός μας.

Επειδή οι καιροί είναι περίεργοι και μπορεί ο κάθε καθηγητής να θέλει να το παίξει αναρχοαυτόνομη περσόνα των Μηχανολόγων και να κάνει ό, τι του καπνίσει στην εξεταστική με το μάθημά του, αν γίνει αυτό να πάμε όλοι μαζί την ώρα της εξέτασης να απαιτήσουμε να κοπεί η πλάκα.
Ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί η απόφαση του τμήματος είναι να κατέβουμε χωρίς αντιφάσεις σε όλα τα μαθήματα του ζυγού εξαμήνου που χρωστάει ο καθένας και επιλέγει να δώσει.

Κανείς φοιτητής δεν θα ανεχτεί ενώ κατεβαίνουν ούτως ή άλλως θέματα σε όλα τα μαθήματα του ζυγού εξαμήνου κάποιος να του απαγορεύσει να δώσει, ειδικά αφού αυτή ήταν και η δέσμευση όλων των καθηγητών στο τμήμα.